Bellus Boats home Bellus Boats 580 750 Bellus Boats inruil Bellus Boats jachtwerf Daniel Bellus Boats contact
Bellus 750 Officiersbarkas
Bellus 750 Officiersbarkas
Bellus 750 Bellus 750 Bellus 750 Bellus 750 Met de Bellus 750 ontwierp Pieter Beeldsnijder een moderne variant van de traditionele Hollandse barkas, een forse open boot waarmee vroeger scheepsofficieren naar de wal werden gebracht. En dat is te merken. Officieren zijn immers gesteld op comfort en daarom biedt ook de Bellus 750 ongekende vaareigenschappen en stabiliteit. Onder de meest extreme omstandigheden, trouwens.

Traditie en geavanceerdheid gaan echter hand-in-hand: het onderwaterschip is uiterst modern en daardoor geschikt voor zowel rustige toervaarten als hoge snelheden. Het zorgt ervoor dat de Bellus 750 zeewaardig is, maar zich eveneens prima thuis voelt op rivieren en plassen. In de boot keert bovendien de traditionele overnaadse bouwwijze terug, die is vertaald naar polyester en wordt gereproduceerd volgens Nederlands fabrikaat.

De stoere, midscheeps geplaatste Vetus-scheepsdiesel levert een betrouwbare voortstuwing. Zonder trillingen, met een minimum aan lawaai, maar met spectaculaire motorvermogens. U kunt kiezen uit motoren van 16 tot liefst 141 kW, ofwel 22 tot 192 pk. De topsnelheid van de zwaargemotoriseerde versie is navenant: liefst 48 km/uur. En geloof ons: het is spectaculair om een nostalgisch schip als de Bellus 750 met zo’n snelheid over het water te zien stuiven.

De Bellus 750 vaart absoluut droog, dankzij de waaiersteven, en kent een perfecte koersstabiliteit. De grote breedte draagt bovendien bij aan de rotsvaste zijdelingse stabiliteit.

Kortom: al wat dit comfortabele, maar krachtige schip nog nodig heeft, is een beste schipper. Daarom nodigen we u van harte uit voor een proefvaart.
Bellus 750 OfficiersbarkasBellus 750 OfficiersbarkasBellus 750 OfficiersbarkasBellus 750 Officiersbarkas